Zo, je betonen trap is klaar! Wil je graag van die ‘koude’ betonlook verlost zijn en een mooie bekleding hebben die past bij je interieur? Denk dan zeker eens aan het bekleden van je betontrap met hout. Hout is namelijk het materiaal dat het meest gebruikt wordt bij het bekleden van betonnen trappen op maat. Denk hierbij maar aan Europees loofhout zoals beuk of eik, Europees naaldhout als dennenhout of cederhout of tropisch hardhout.

Voordelen van een betontrap bekleden met hout

Betontrap bekleden met hout op maat - Schrijnwerkerij Gebroeders LiebensIedereen wil graag de perfecte trapbekleding, maar iedereen heeft zo zijn smaak of voorkeur. Op dit vlak biedt hout heel wat voordelen. Zo zijn er talloze afwerkingsmogelijkheden beschikbaar in verschillende soorten hout, van donkere tinten tot lichte tinten en van klassiek tot modern, naar ieders smaak.

Daarnaast zorgt de betontrap voor een zeer stevige basis en werkt deze ook geluiddempend, hij kraakt niet en dit samen met het hout geeft het een warme, natuurlijke uitstraling. Hout is ook erg comfortabel en is een natuurlijk product.

Een houten trap is niet enkel mooi, maar ook makkelijk te onderhouden. Maar een trap blijft natuurlijk niet vanzelf schoon. Op tijd en stond heeft een houten trap, naargelang de gebruikte houtsoort een grondige onderhoudsbeurt nodig. Met een nieuwe laag vernis of olie kan er een houten trap er weer snel als nieuw uit zien.

Betontrap laten bekleden

Het bekleden van een betonnen trap is niet altijd even simpel, er zijn vaak grote nadelen verbonden aan een betontrap. Zo moet een betontrap zeer nauwkeurig opgemeten en uitgetekend worden, omdat er vaak risico is op constructiefouten die door de aannemer zijn gemaakt. Je laat een betontrap dus best bekleden door een vakman met verstand van zaken. Deze neemt vaak ook het totaalproject voor zijn rekening, zoals het uittekenen, storten en de betontrap bekleden met hout of limaat.