Je bent dus geïnteresseerd in een keuken op maat? Houd er rekening mee dat op maat, niet altijd zo op maat is als je zelf denkt. Hier onderscheiden we twee soorten keukenbouwers: De eerste groep maakt je keuken ‘op maat’ met zogenoemde module systemen, terwijl de andere groep keukenbouwers de keuken 100% op maat maakt tot in het kleinste detail.

Benutten van de ruimte

Het grootste voordeel bij een echte keuken op maat is dat de ruimte altijd compleet benut wordt en er dus geen rekening gehouden hoeft te worden met standaard maten of modules. Een keuken op maat wordt aangepast aan uw noden en er wordt rekening gehouden met de kleinste details. Zo moeten resterende openingen niet meer weggewerkt worden met ‘trucjes’ zoals dat bij de standaard modules wel vaak het geval is.

Sterkere materialen

Er wordt geleefd en gewerkt in een keuken en daarom moet een keuken zeker tegen een stootje kunnen. Bij een keuken op maat is er een ruimere keuze aan materialen, waardoor er bij een keuken op maat vaak gekozen wordt voor de sterkere materialen als hout. Zo wordt de keuken van betere kwaliteit en biedt ze meerwaarde en duurzaamheid.

Uw keuken is uniek

Daarnaast is een keuken op maat altijd uniek en is ze niet gebonden aan een bepaalde stijl. Er is complete vrijheid in materiaal, afwerking, bouw, kleur, etc. Denk maar eens aan doorlopende kasten, verborgen deuren, keukens aangepast aan een handicap of eenheid met de rest van het interieur. Het past binnen de ruimte en bij iedere wens.

Persoonlijk contact

Ook is er de professionele en persoonlijke assistentie door de keukenbouwer in kwestie zelf. Hij beschikt over de jarenlange ervaring om u met raad en daad bij te staan. Hij denkt mee, ontwerpt en plaats uw keuken zelf. U wordt dus niet geholpen door een tussenpersoon in de toonzalen.